Navigation Content
Vladarica

Reign

Adelaide Kane u raskošno produciranoj američkoj seriji koja nas vodi u dane rane mladosti Marije Stuart, kraljice Škotske

INFO

GlumciAdelaide Kane, Torrance Coombs, Megan Follows, Celina Sinden, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland

Sažetak

Jedna od brojnih intrigantnih povijesnih priča svakako je ona o Mariji Stuart, ženi koju će svijet poznavati kao Mariju, kraljicu Škotske.

Marija već u svojim tinejdžerskim godinama slovi za čvrstu vladaricu - prekrasna je, strastvena i staložena na početcima svog trnovitog uspona na vlast.

Marija (Adelaide Kane) dolazi u Francusku u pratnji četiriju bliskih prijateljica, ujedno i svojih dvorskih dama. Njezina je dužnost osigurati strateško savezništvo s Francuskom, a da bi u tome uspjela, mora se pobrinuti da se ostvare dogovorene zaruke s princom Françoisom (Toby Regbo), privlačnim sinom francuskoga kralja. Međutim, njihov brak nije gotova stvar, već više ovisi o politici, vjeri i tajnim spletkama, nego o osjećajima.

Vatrena je Škotkinja pobudila zanimanje princa Françoisa, ali kao i većina mladića, ne žuri se skrasiti, u čemu ga sprečava i veza s jednom dvorjankom. Osim toga, François ima vlastito mišljenje o tome koliko je savez sa Škotskom mudar potez, no usprkos tome, između Marije i njega postoji kemija.

Situaciju dodatno komplicira Bash (Torrance Coombs), Françoisov zgodan i vragolasti polubrat koji ima vlastitu priču. Naime, unatoč tomu što je nezakoniti sin, upravo je Bash očev miljenik. Iako mu je kristalno jasno da je François taj koji je nasljednik prijestolja i koji je zaručen za Mariju, Bash uskoro počinje gajiti osjećaje za nju. Intrige nisu nepoznanica ni za Françoisovu majku, kraljicu Katarinu (Megan Follows).

Nepopustljivoj je kraljici očito da su njezin sin i njegov polubrat slabi na Mariju, baš kao što joj je očito da njezin muž, kralj Henrik (Alan Van Sprang), ljubaka sa svojim ljubavnicama, ali i s drugim dvorjankama. Kad joj je potrebna pomoć u donošenju odluka, obraća se svom pouzdanomu savjetniku, vidovnjaku Nostradamusu (Rossif Sutherland), koji ju je uplašio proročanstvom o tome kako će Françoisa brak s Marijom stajati života. Katarina je odlučna u tome da spasi svog sina, pa i po cijenu tuđih života.

Marija saznaje da ima žestoke neprijatelje koji urotama pokušavaju sabotirati njezin brak s Françoisom, a usuđuju joj se prijetiti i smrću, zbog čega Marija postaje svjesna ostalih mračnih sila. Dvorcem luta tajanstvena spodoba, sablast obavijena plaštem koja može postati njezin neobični saveznik. Seljani se pouzdaju u magiju i praznovjerje kako bi opstali u okrutnim vremenima, dok u mračnim šumama koje okružuju francuski dvor vrebaju napadači koji prinose ljudske žrtve stvoru koji se hrani krvlju.

Budući da je na svakom uglu dvorca dočekuju opasnosti i seksualne intrige, Marija okuplja oko sebe svoje dvorske dame, Greer (Celina Sinden), Kennu (Caitlin Stasey), Lolu (Anna Popplewell) i Aylee (Jenessa Grant), te se čeliči kako bi bila spremna za vladavinu novom zemljom i kako bi mogla uskladiti zahtjeve svog naroda i želje svog srca...

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...