Mnoge je iznenadila visoka pobjeda Basela u prvom susretu četvrtine finala Europske lige protiv Valencije, jer u ovako kasnoj fazi natjecanja tri gola nije lako zabiti nikome. Igrači Basela očigledno se nisu obazirali na prognoze, nego su radije igrali nogomet i to bez respekta prema zvučnom imenu Valencije.Nekada moćni klub s Mestalle nije više ni sjena svojih najboljih izdanja, a to je trener Basela Yakin dobro znao. U Europskoj ligi Valencija se solidno gurala, no njihova prava slika vidi se iz njihove pozicije u Primeri - Šišmiši su trenutno osmi i vrlo vjerojatno naredne sezone neće igrati ni Europsku ligu, a kamoli Ligu prvaka. Iako sposobna povremeno odigrati dobar meč, poput pobjede na Camp Nouu, Valencija ove sezone u Primeri češće gubi nego što dobiva i čak ima negativnu gol razliku. Razlog pada Šišmiša je jasan - u zadnje tri sezone Valencija je prodala igrača za više od 100 milijuna eura, a prinove su plaćali bitno manje. Tranzicija, odnosno, smjena generacija nikada ne prolazi lako, a primjer Valencije to potvrđuje.

I Basel je puno prodavao zadnjih sezona, no to se na njihovoj igri ne primjećuje. Talentirani trener Murat Yakin uspio je posložiti Švicarce u respektabilnu cjelinu i nastaviti seriju sjajnih rezultatskih uspjeha Basela. Podsjetimo, Basel je i lani igrao polufinale Europske lige. U uzvratu na Mestalli Yakin će morati osim trenerskog talenta pokazati da ima i 'čarobnjačkih kvaliteta'. Naime, čak sedam Baselovih defenzivaca je van stroja, a od onih na popisu za EL samo dvojica su potpuno zdrava. Uz to, dva glavna ofenzivca, Stocker i Streller, također su ozlijeđeni. Yakin će morati opasno promiješati karte, a s obzirom koliko ozlijeđenih igrača ima, možda će morati i sam zaigrati - i vjerojatno ne bi bio loš!

Može li desetkovani Basel obraniti prednost, pogledajte na kanalu Arena 4 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/.