U zadnju četvrtinu prvenstva Hrvatski dragovoljac ulazi s pretposljednje pozicije Prve lige, a to bi se, s obzirom na dosadašnji tijek sezone, moglo proglasiti uspjehom Sigećana. Dragovoljci su u prošlom kolu svladali Osijek i potisnuli ga na dno tablice pa s umjerenim optimizmom ulaze u dvoboj s Lokomotivom.Dragovoljcima se mora priznati upornost i neodustajanje od borbe za ostanak u ligi, a kako su njihovi konkurenti, Osijek i Belupo, u još goroj formi, Crni su došli u poziciju da ipak izbore ostanak. Cijele sezone Dragovoljac je tijesno gubio utakmice i često se činilo da zaslužuje više bodova nego što ima na računu, pa možda mu Fortuna ponešto vrati u ključnoj četvrtini prvenstva. 

Dragovoljac je od Lokomotive izgubio tri ovosezonska susreta, i to sva tri u neizvjesnim utakmicama, od kojih je u barem jednoj trebao uzeti koji bod. U ovome trenutku moglo bi se reći da su forma i motivacija na strani Crnih, koji su u zadnjih pet kola upisali dvije pobjede dok je Lokomotiva uzela samo jedan bod. Mlada momčad s Maksimira i dalje se nada plasmanu koji vodi u 'Europu' i u tom smislu im je pobjeda protiv Dragovoljca imperativna.

Može li Dragovoljac ostati neporažen protiv Lokomotive, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/