Navigation Content

Projekt: Zemlja

Projekt: Zemlja

Generation Earth

Upoznajmo najambicioznije i najsmjelije inženjerske projekte na Zemlji i otkrijmo moć ljudske ambicije i domišljatosti

INFO

Sažetak

Iz udaljenosti planet Zemlja danas izgleda isto kao već milijunima godina. No, ako ga malo pozornije promotrite, on će vam ispričati dramatičnu priču - kako smo redizajnirali naš svijet.

 

Godine 1970. na njemu je živjelo tri i pol milijarde ljudi. Sada ih je sedam. Kako bismo se mogli nositi s još više ljudi, redizajnirali smo planet. Nevjerojatni inženjerski pothvati mijenjaju naše živote. Ovo je priča o svijetu koji je stvorio čovjek.

 

Kako bismo preoblikovali naš svijet, postali smo snažna sila. Otvorili smo Zemlju, stvorili podzemne katedrale koje kontroliraju prirodne sile. Gradimo brže nego ikad prije, mijenjamo cijele krajobraze u tren oka. A pokorili smo i nebo... Tako i njega možemo nazvati domom.

 

Upotrebom najnovijih vizualnih tehnika serija prikazuje ljudsku domišljatost koja nas je odvela u novo doba povijesti. Satelitske slike visoke rezolucije i posebne kamere pružaju nam novi pogled na svijet. Ubrzane snimke prate napredak nekih od najvećih graditeljskih projekata koji su danas u tijeku. Na zemlji, serija prati priču o ljudskim nastojanjima, o ljudima koji ostvaruju nemoguće i o ljudima čiji se životi mijenjaju usporedno s mijenjanjem svijeta oko njih.

 

Tehnologija koju je tako uspješno primijenila BBC-jeva redakcija za prirodoslovlje, u prikazivanju prirodnoga svijeta otkriva nevjerojatnu i katkad zastrašujuću ljepotu svijeta koji je stvorio čovjek.

1. epizoda

Od nebodera Burj Khalifa (visok 828 m) u Dubaiju pa sve do Meksika, najveće građevine na planetu što ih je načinio čovjek pokazuju epopejske razmjere redizajnirane Zemlje. Ekipa serije spušta se ispod površine zemlje kako bi pratila ronioce u kanalizaciji grada Meksika, te putuje na vrh tornja zgrade Burj Khalifa kako bi otkrila kako se peru 24 000 prozora te zgrade.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...