Tri kola ostalo je do kraja druge faze košarkaške Eurolige, a u skupini E pobjednik je odavno poznat. Prvo mjesto i najbolju poziciju pred doigravanje uzeti će Barcelona koja je dobila svih jedanaest dosadašnjih utakmica. U 12. kolu u Palau Blaugranu stiže Panathinaikos i teško će izbjeći sudbinu svojih prethodnika.


Barcina serija krenula je nakon šokantnog poraza od pola koša u finalu španjolskog kupa, a od tada su Katalonci nanizali dvanaest pobjeda u nizu. Tomić i društvo ne namjeravaju stati s izvrsnim igrama i željeli bi nastaviti s pobjedama do samoga kraja sezone - što naravno nije nemoguć, no ipak je teško izvediv podvig. 

Ukoliko Barcin susret protiv Panathinaikosa krene po planu, odnosno ako Katalonci budu dominirali, mogli bismo u akciji vidjeti još jednog našeg talentiranog košarkaša, mladog Marija Hezonju. Prije nepuna dva tjedna Hezonja je odigrao sjajanu rolu u meču španjolske ACB lige protiv Manrese, ubacivši 26 poena u nešto više od dvije četvrtine. Naš novi košarkaški dragulj nezaustavljivo raste pod paskom Xaviera Pascuala koji bi ga za spomenutu odličnu partiju mogao nagraditi i euroligaškim minutama.

Koliko može Panathinaikos parirati Barci, pogledajte na kanalu SportKlub 2.