Navigation Content

Pitomo stvorenje: Projekt Frankenstein

Pitomo stvorenje: Projekt Frankenstein

Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv

Intrigantan film inspiriran legendarnim romanom 'Frankenstein' autorice Mary Shelley

INFO

RedateljKornél Mundruczó

GlumciKitty Csíkos, Diána Kiss, Kata Wéber

Sažetak

Poznati redatelj sprema novi projekt te za tu priliku organizira casting kako bi odabrao adekvatne glumce. Mladić koji je odrastao u instituciji za nezbrinutu djecu pojavljuje se kod svoje obitelji gdje nije dobrodošao.

Na castingu se dogodi ubojstvo, ali ubojica uspije pobjeći...

'Pitomo stvorenje - Projekt Frankenstein' djelo je mađarskog glumca i redatelja Kornéla Mundrucza, hvaljenog i nagrađivanog autora čiji su filmovi poput Delte, Afte, Johanne, nagrađeni i zapaženo prošli na europskim festivalima.

Kao što već i sam naslov asocira, Mundruczó je u ovom filmu krenuo od ideje Frankensteina, napuštenog bića književnice Mary Shelley, kojeg ovdje utjelovljuje nesretan mladić, odbačen od majke i oca. Autor je radnju smjestio u zapuštene i napuštene interijere s jedva kojim elementom pokućstva te je koloristiku sveo na zagasite, prljave boje napuštenog predgrađa čime je postigao vrlo tjeskobnu atmosferu.

Na Filmskom festivalu u Cannesu 2010. Kornél Mundruczó nominiran je za Zlatnu palmu.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...