Navigation Content

Klokan Dundee

Klokan Dundee

Kangaroo Dundee

Zanimljiv dokumentarac o žilavom Australcu koji živi u pustoj unutrašnjosti Australije okružen klokanskom siročadi koje spašava kad im majke nastradaju i njeguje ih dok se potpuno ne oporave

INFO

Sažetak

Autoput Stuart velika je prometnica što, idući sa sjevera na jug, po dužini presijeca Australsku crvenu pustinju. Rubovi te ceste posuti su strvinama klokanâ nastradalih od automobilâ, od kojih su mnogi ženke. Njihove mladunce u tobolcima, ako su i preživjeli nesreću, čeka spora smrt od gladi.

No, pomoć ovim mladim klokanima stiže od bivšeg boksača Brolge, koji krstari autoputom u potrazi za mladima kojima treba pomoć. Kod kuće, u svom skloništu za klokane, živi okružen mnoštvom mladunaca koji su ostali bez majke.

Ali klokana nije tako jednostavno othraniti i mnogi mladunci ne prežive. Njihov je prvi veliki problem usamljenost i potrebna im je stalna ljudska skrb. To znači da Brolga mladunce mora posvuda nositi sa sobom u umjetnome tobolcu vlastite izrade, te da i spavaju s njim. Brolgin problem je pravilna ishrana mladunčadi - ne mogu piti kravlje mlijeko i odbit će svaku hranu koja nije za njih.

No, najveći problem je ipak upoznavanje novih mladunaca s ostalim klokanima, što je za njih od presudnoga značaja, jer se moraju uklopiti u hijerarhijsku podjelu koje se ove društvene životinje strogo pridržavaju.

U želji da otkrije što više o ponašanju svojih klokanâ, Brolga se odlučio krenuti na ekspediciju u unutrašnjost, na kojoj pješice prati divlje klokane i živi pod otvorenim nebom. Pratimo Brolgu dok pokušava otkriti kako klokanice podižu svoje mlade i, što je još važnije, doznati je li on dobra majka svojim usvojenim mladuncima i je li od njih uspio stvoriti dobre i uspješne klokane.

JESTE LI ZNALI
S otprilike šest mjeseci klokanovo mlado dovoljno je veliko i razvijeno te može napustiti tobolac, nakon što je nekoliko tjedana virilo iz tobolca samo glavom i osjeća se dovoljno sigurnim da iz njega iziđe. Od toga će trenutka veći dio vremena provoditi vani, a nakon otprilike 235 dana, napustit će tobolac zauvijek.


1. epizoda:

Brolga je žilavi Australac koji živi u pustoj unutrašnjosti Australije okružen klokanskom siročadi. Mladunce spašava kad im majke nastradaju i njeguje ih dok se potpuno ne oporave. U ovom trenutku dijeli svoju jednosobnu limenu kolibu s tri mladunca i nada se da će ih s vremenom vratiti u divljinu. No, kakvi su njihovi izgledi da će ondje preživjeti, s obzirom na velike pustinjske požare i čopore divljih pas lutalicâ?
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...