Istra i Hajduk zatvaraju 25. kolo MAXtv Prve lige. Susret se igra na Drosini, tradicionalno teškom terenu za Splićane - u prvom dijelu sezone, koncem kolovoza, Istra je uspjela poraziti Hajduk na svom terenu, što je veliki uspjeh s obzirom da su Tudorovi momci ove sezone samo dva puta poraženi u prvenstvu.Ovaj susret mora biti proglašen derbijem kola, i to ne zbog pozicija na tablici Prve lige, već zbog dobrih igara koje ove dvije momčadi pokazuju ovog proljeća. Poznata je stvar da je Hajduk u velikoj seriji i da u ovom trenutku igra ponajbolji nogomet u ligi, no vrijedi spomenuti i formu Istre. Pamićeva družina se sa zadnja dva gostovanja vratila sa šest bodova u džepu i tom lijepom berbom bodova skočila na petu poziciju. Ne zaboravimo da je Istra ušla i u polufinale hrvatskog nogometnog kupa pa s dvije strane napada 'Europu'. 

Tudor je nedavno izjavio da se Hajduk sprema za mali nogometni rat na Drosini, aludirajući na defenzivno postavljenu Istru koja se ne libi grubih startova u obrani svoga gola. Istrani stalno igraju na granici faula, a kako nešto slično Tudor traži od Bijelih, na Drosini bi ove nedjelje mogle frcati iskre. Tudor je dodao da igrači Hajduka smatraju da im je Istra ostala dužna ove sezone i da ove nedjelje planiraju poravnati račune, no i Istru će se nešto pitati.

Može li razigrani Hajduk slomiti obranu Istre, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/