Čini se da su se nogometaši Zadra, nakon dvije uvodne proljetne pobjede, ipak prerano ponadali da su već izborili ostanak u ligi. U prošlom kolu momčad sa Stanova upisala je težak domaći poraz od Hrvatskog dragovoljca i tako ključnoga konkurenta vratila u igru za ostanak u ligi. Zadrane ponovo čeka stresno nogometno proljeće, osobito ako ove nedjelje izgube i od Lokomotive.



Lokosi su u prošlom kolu upisali očekivani poraz od Dinama i sad se vraćaju prvenstvenim obavezama. Ivkovićeva momčad i dalje sjedi na četvrtoj poziciji Prve lige i to se čini kao njihov ovosezonski maksimum, no daleko od toga da su sigurni da će spomenutu poziciju i zadržati. Istra i Split udaljeni su svega par bodova i samo čekaju na kiks Lokosa pa mlada momčad s Maksimira mora brzo zaboraviti dvanaesti uzastopni poraz od Dinama i već protiv Zadra pokazati svoje kvalitetnije lice. 

Bit će zanimljivo vidjeti reakciju mladoga Begonje, donedavno glavnog veznjaka Zadra, koji je ove zime preselio na Maksimir u transferu koji je prošao pretiho. Zadar se za nepoznat iznos odrekao usluga svog najperspektivnijeg igrača i to u jeku borbe za ostanak u ligi. Nakon dvije uvodne pobjede Zadra ovoga proljeća činilo se da spomenuti transfer ima smisla, no porazi od Splita i Dragovoljca okrenuli su situaciju. 

Kad Zadar igra borbeno i s pravim pristupom, nije ga lako pobijediti, no kad u susret uđe opušteno i bez fokusa, postaje lak plijen svakome. Koje će lice Zadrani pokazati na Maksimiru, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/