U srijedu su na rasporedu brojni međunarodni prijateljski nogometni susreti, a nekolicina dvoboja privlači posebnu pažnju. Među najjače mečeve ovog FIFA termina svakako spada dvoboj Francuske i Nizozemske, dvije reprezentacije koje ćemo za par mjeseci gledati u Brazilu.Francuska je odlazak na SP izborila kroz dodatne kvalifikacije protiv Ukrajine, no taj podatak ne otkriva pravu snagu francuske vrste. Tricolori imaju izuzetno snažnu momčad kojoj Deschaps samo treba 'udahnuti život', odnosno posložiti ju kako spada i mogla bi daleko dogurati u Brazilu. Koliku širinu ima na raspolaganju francuski izbornik, dobro oslikava podatak da je za ovaj meč odlučio ne pozvati jednog Nasrija. Ovaj meč mogao bi biti upamćen po debiju Griezmanna, mladog krilnog napadača koji igra za Real Sociedad i već neko vrijeme plijeni pažnju svojim prezentacijama. 

Nizozemci su kao i uvijek odlični, no i oni imaju boljku prijateljskih susreta koje ne igraju s jednakim žarom kao prave kvalifikacijske susrete. Zadnje dvije prijateljske provjere Oranje je remizirao i to s relativno slabijim protivnicima, a protiv Kolumbije nisu čak uspjeli ni zabiti.

Francuska nije slavila protiv Nizozemske već dugih 18 godina, a i tada su slavili nakon penala. Hoće li Tricolori uspjeti skinuti nizozemsku kletvu, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.