Umirovljeni američki operativac koji je živio u Rusiji za vrijeme hladnog rata, mora se ponovo suočiti sa starim neprijateljem koji se sada kandidira za predsjednika moderne Rusije

Rusija je na rubu anarhije i predsjednik je nemoćan. Zemlju zahvaćaju glad, inflacija, kriminal i korupcija, a ulicama haraju horde nezaposlenih pobunjenika. Ali novonastali kaos odgovara bogatom predsjedničkom kandidatu Igoru Komarovu (Patrick Bergin).

Nemirnim masama Komarov obeća zakon, red i prosperitet. Spreman na sve kako bi osigurao svoju pobjedu, čak je zaposlio američkog političkog savjetnika Harveyja Blackledgea (Jeff Fahey).

No tko je Igor Komarov? Pravu istinu zna Jason Monk (Patrick Swayze), bivši agent CIA-e. Njega su međunarodne obavještajne službe, koje vodi sir Nigel Irvine (Michael York), pozvale da otkrije tko stoji iza krađe biološkog oružja. Na mjesto zločina pozvana je i detektivka Sonia Astrova (Annika Peterson). Budući da ne vjeruje u istragu koju provodi direktor FSB-a, Anotoli Grishin (Ben Cross), ona pristane raditi s Monkom kako bi otkrila istinu.

Dvojac ubrzo nailazi na Komarovljev tajni Manifest o novoj Rusiji koji govori o povratku diktature, vojnom proširenju i etničkom čišćenju.

Monk se mora suočiti s više problema. S jedne strane, javnosti mora otkriti istinu o Komarovu prije predsjedničkih izbora, ali i suočiti se s vlastitom prošlošću i vremenom koje je proveo u Rusiji tijekom hladnog rata. No sile koje ga žele uništiti nemilosrdne su, a vremena je sve manje.