Navigation Content

Attenboroughova arka

Attenboroughova arka

Attenborough's Ark

David Attenborough odabrao je svojih deset najdražih životinja na rubu izumiranja koje bi volio spasiti

INFO

Sažetak

Panda, tigar i orangutan su dobro poznate ugrožene vrste, ali što je s drugim u svakome pogledu iznimnim životinjskim vrstama na rubu izumiranja koje bi također trebalo spasiti? Među tim čudnim i prekrasnim stvorenjima David Attenborough je izabrao deset najvažnijih i manje poznatih životinja koje bi on najradije spasio.

Ali koje su to tako važne životinje koje treba vratiti s ruba ponora? Za suvremene znanstvenike koji se bave očuvanjem prirode tu nije riječ samo o onim velikim karizmatičnim životinjama. Danas njihova mantra glasi EVGU, odnosno: 'evolucijski važne i globalno ugrožene'. To znači spašavanje onih životinjskih vrsta koje se razlikuju od svih drugih i koje često žive samo na vrlo ograničenim određenim staništima.

Upravo te manje poznate ugrožene vrste treba spasiti od izumiranja. To su stvorenja poput čovječje ribice, solenodona i Darwinove žabe; stvorenja čiji je evolucijski razvoj jednako bizaran kao i njihove životne priče.

David nam se obraća iz prekrasnih dvoranâ, knjižnicâ i dubokih podrumâ Nacionalnoga prirodoslovnoga muzeja, izlaže svoja razmišljanja o izumiranju i upoznaje nas sa stvorenjima koje je odabrao. Pokušava nam objasniti zašto su ona toliko važna i pokazuje nam kojim se sve sredstvima biolozi služe kako bi ih održali na životu.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...