Prije par dana Rijeka je napokon odigrala svoju zaostalu utakmicu protiv Dinama i nije puno nedostajalo da stigne do senzacionalne pobjede. Ipak, Dinamo se uspio vratiti i iščupati bod na Kantridi, a na kraju su remijem svi morali biti zadovoljni. Novi izazov za Rijeku na rasporedu je ove subote - pod stijene stiže ambiciozni Split.Rijeka trenutno zaostaje pet bodova za Hajdukom, a borbu za naslov i dostizanje Dinama može zaboraviti; ako je ikad ozbiljno na to i računala. Rijeka želi i naredne sezone nastupati u 'Europi', a situacija na tablici govori da će se za dostizanje tog cilja morati prilično namučiti. U tom smislu dvoboj Rijeke i Splita je od iznimnog značaja za društvo s Kantride jer bi pobjedom stvorili nedostižnu prednost u odnosu na Split i tako se riješili jednoga konkurenta. Crveni iz Parka mladeži zaostaju osam bodova za Rijekom i pet za četvrtom Lokomotivom, a ako Dinamo ili Rijeka osvoje kup, tada će i četvrto mjesto voditi u kvalifikacije za Europsku ligu. Ta teza motivira Splitovce koji su u prošlom kolu, i pod ravnanjem novog trenera, pokazali da se na njih i dalje mora računati - dobili su Zadar s 3-1 i tako prekinuli seriju od tri poraza za redom.

Odlično poluvrijeme koje je Rijeka odigrala protiv Dinama pokazalo je da odlazak Benka i neće biti toliko stresan za momčad s Kantride, no puno slabije drugo poluvrijeme pokazalo je da Kek i dalje ima puno posla. Split ima kvalitetu i treba mu pozitivan rezultat, no ako Rijeka zaigra kako je pokazala da može, gosti će otići praznih ruku.

Rijeku protiv Splita pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/