Ove srijede napokon bi se trebala odigrati odgođena utakmica 21. kola MAXtv Prve lige između Rijeke i Dinama. Ovaj meč trebao se odigrati na otvaranju proljetnog dijela sezone, no kiša je bila potopila Kantridu i odgodila veliki derbi.Po svemu sudeći odgoda ovog susreta više se isplatila Dinamu. Prije nekoliko dana stigla je vijest da prvi topnik lige i najbolji riječki strijelac Leon Benko odlazi u kineski Dailin, a izvori spominju da je susret protiv Osijeka prošle nedjelje bio zadnji Benkov meč na Kantridi. Bez ubojitog Benka Rijeka je puno slabija momčad jer Kramarić, a pogotovo Krstanović nisu na Benkovoj razini. 

U proljetnom dijelu sezone Rijeka je odigrala tri meča - izgubili su kod Zadra te dva puta minimalno pobijedili Osijek, u kupu i u prvenstvu. Gubitkom bodova kod Zadra te odlaskom Benka naglo su i u velikoj mjeri splasnule riječke ambicije. Ukoliko Rijeka ne uspije pobijediti Dinamo, u potpunosti će ispasti iz utrke za naslov, a preostat će joj hrvanje s Lokomotivom i Splitom za mjesta koja vode u Europsku ligu. Za drugoplasiranim Hajdukom Rijeka u ovom trenutku zaostaje šest bodova, a bez Benka će taj zaostatak vrlo teško nadoknaditi.

Rijeka je u prvom dijelu sezone pokazala da može ravnopravno igrati s Dinamom i da može ostati neporažena. Ovoga proljeća Kek je planirao napredovati i upisati pobjedu protiv vodeće momčadi lige, no bez svog najboljeg igrača i prvog strijelca Riječani će vrlo teško probiti Dinamov blok. Pobjedom u ovom meču Dinamo bi stigao na milimetar do obrane naslova pa Rijeka ove srijede ne igra samo za sebe već djelomično i za Hajduk, koji jedini može konkurirati Modrima!

Rijeku protiv Dinama pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/