Navigation Content

Indijski ocean sa Simonom Reeveom

Indijski ocean sa Simonom Reeveom

Indian Ocean with Simon Reeve

Pred nama su najegzotičnije pustolovine Simona Reevea koje je do sada iskusio

INFO

Sažetak

Kroz 6 epizoda sa Simonom Reeveom putovat ćemo područjima uz Indijski ocean. Treći po veličini ocean na svijetu ključan je za budućnost planeta u političkom, ekonomskom i ekološkom smislu. Zbog pirata koji napadaju brodove uz obale Somalije, Tamila u Šri Lanki i širenja militantnog islama u Jemenu i na Sumatri, ovo je područje izrazito nestabilno.

Međutim, ono ujedno postaje i središtem svjetske trgovine. Ovdje se nalazi četrdeset posto svjetskih rezerva nafte, a ovdašnja industrijska aktivnost zbog toga ima velik utjecaj na okoliš. Simon Reeve će nam približiti ovo prekrasno i ekonomski važno područje u svom pustolovnom stilu. Otkrit će više o životu i svakodnevnim brigama obalnih naroda, počevši od Južne Afrike. Simon će se zaputiti duž istočne obale Afrike, oplovit će Indiju te se spustiti do Indonezije i jugozapada Australije.

Njegovo će ga pustolovno putovanje odvesti u 16 zemalja. Posvjedočit će užasnim posljedicama sukoba u Mogadishuu u Somaliji, jednoj od najopasnijih regija u svijetu, a posjetit će i Maldive, Mauricijus i Sejšele. Putovat će brodom, automobilom, vlakom i avionom te će putem susresti pirate, roniti s morskim psima i patrolirati s nizozemskim specijalnim postrojbama. Sudjelovat će u podvodnom ribolovu harpunom, večerati u podvodnom restoranu te će kročiti čak i u tajno skrovište dilera drogom.

Posjetit će hotel s pet zvjezdica u kojem su smještene tisuće izbjeglica, na Sejšelima će upoznati čovjeka iz Yorkshirea i razgledati njegov rajski otok, a pobliže će upoznati i životinje koje žive na području Indijskog oceana, uključujući lemure, pingvine, slonove i divovske raže.

Tijekom svog epskog putovanja Simon će putovati s njemu svojstvenim entuzijazmom, humorom i znatiželjom te će istražiti dijelove svijeta u koje malo koji stranac zalazi.

Jeste li znali?
Simon Reeve je pustolov i pisac bestselera. Uz potporu BBC-ja proputovao je ekvatorom te Rakovom i Jarčevom obratnicom. Dokumentarni film o njegovom posljednjem putovanju Rakovom obratnicom (2010. godine) prikazan je u desetak zemalja. 'The Times' je ovaj dokumentarac opisao kao 'pravi dragulj' te ističe da je Reeve 'klasa za sebe'.
Simonova žena Anya je snimateljica.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...