Jedini klub s područja bivše države koji je uspio izboriti to famozno europsko proljeće jest slovenski prvak Maribor. Ljubičasti iz Ljudskog vrta su za nagradu u 1/16 finala Europske lige dobili atraktivnog protivnika - Rakitićevu Sevillu!Maribor je do ovog, za njih povijesnog plasmana, stigao kroz vrlo ozbiljnu skupinu u kojoj su još bili belgijski Waregem, engleski Wigan i ruski Rubin iz Kazana. Sedam bodova bilo je dovoljno Mariboru za drugu poziciju u skupini, a do njih su stigli ludim preokretom u zadnjem kolu skupine protiv Wigana. Sevilla se prošetala kroz svoju skupinu ne izgubivši ni jedan susret, a i protiv Maribora je u ulozi jasnog favorita.

Andalužane u zadnje vrijeme ne krasi dobra forma. Već šest kola ne znaju za pobjedu, a u sivilo andaluzijske momčadi utopio se i naš Ivan Rakitić. U prošlom kolu Primere Sevilla je igrala protiv Valencije i imala veliku priliku za trobod, no Rakitić je promašio penal i to već treći ove sezone. Sevilli trenutno ne cvjetaju ruže pa u Sloveniju stižu po injekciju optimizma, što bi za njih bila bilo kakva pobjeda.

Objektivni nedostatak Maribora je činjenica da proljetni dio slovenskog prvenstva još nije krenuo, no ako već nisu u natjecateljskom ritmu, mogu se barem nadati svježini! Može li Maribor parirati Sevilli, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.