Derbi 24. kola talijanske nogometne lige igra se na stadionu Artemio Franchi, gdje Fiorentina dočekuje Inter. Iza Viola je odličan tjedan - prošlog su vikenda slavili protiv Atalante u Serie A, a prije par dana su preko Udinesea stigli do finala Coppa Italie. Sad je došlo vrijeme da Firentinci riješe jedinoga koliko-toliko ozbiljnog prvenstvenog pratioca, Inter.Iako Viole ove sezone nemaju sreće s ozljedama, već je sad jasno da će ova njihova sezona biti proglašena uspješnom. Osim što su ušli u finale kupa, Firentinci i dalje više nego ozbiljno konkuriraju za mjesto koje vodi u LP naredne sezone. Trećeplasirani Napoli bježi im samo tri boda, a ta će se borba, po svemu sudeći, nastaviti do samoga kraja prvenstva. Viole su, osim toga, ušle i u eliminacijsku fazu Europske lige pa će se publika na Franchiu ove sezone nagledati jakih utakmica.

Fiorentina, dakle, drži četvrto mjesto Serie A, a prvi pratitelj joj je Inter koji u ovome trenutku zaostaje velikih osam bodova. Razmak se čini prevelikim za dostizanje, no do kraja je ostalo još petnaestak kola i svašta se još može dogoditi. Interova forma u posljednje vrijeme ne govori u prilog njegovom napretku na tablici, no ipak bi se kvaliteta Interista morala pokazati. Inter je u prošlom kolu stigao do prve ovogodišnje pobjede - uspjeli su pobijediti Sassuolo i tako prekinuti niz od šest susreta bez pobjede. 

Situacija na tablici jasno govori da samo pobjeda u ovom susretu može Inter vratiti u konkurenciju s Fiorentinom i Napolijem, a ima li Mazzarrijeva momčad snage za takav podvig, pogledajte na kanalu Arena 4 ili putem PPV usluge.