Ove nedjelje u Gradskom vrtu odigrat će se derbi začelja - Osijek dočekuje Slaven Belupo u jednom od zadnjih pokušaja da izbjegne relegaciju, odnosno dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi. Iako je do kraja sezone ostalo još puno utakmica i teoretski se svašta može dogoditi, izgubi li Osijek ovaj susret, jedini preostali rival bit će mu Dragovoljac.U prošlom kolu Osijek je upisao težak poraz na Stanovima, poraz koji mu je vjerojatno zapečatio ovosezonsku sudbinu. Dostići na tablici Zadar ili Slaven bila je jedina računica Osječana u borbi za ostanak u ligi, a spomenutim trobodom zadarski prvoligaš postao je za Osijek praktički nedostižan. Sad Osječani gledaju prema Slaven Belupu kao mogućoj lovini, no Koprivničani su jesenas pokazali kako imaju dovoljno kvalitete da odgovore na sve izazove vezane za ostanak u ligi. 

Eventualni optimizam Osječani mogu graditi na činjenici da su jednu od svoje dvije ovosezonske pobjede upisali upravo protiv Belupa. No, to je bilo na startu sezone kad je Slaven igrao kriminalno - u međuvremenu se konsolidirao i više nije lako pobjedivi protivnik.

Kako će proći derbi začelja, pogledajte na kanalu Arena 1 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/