Vodeća momčad Premier League Chelsea gostuje u 26. kolu u predgrađu Birminghama kod West Bromwich Albiona. Plavi iz Londona u prošlom su kolu pobijedili Newcastle s 3-0 te tako izbili na čelo lige i to prvi put ove sezone. 

Za tu poziciju Mourinho može zahvaliti Edenu Hazardu, belgijskom ofenzivcu koji je najzaslužniji za dvije zadnje pobjede Bluesa - protiv Cityja je bio neuhvatljiv, a Newcastlu je zabio sva tri gola. U ovome trenutku Chelsea ima samo bod više od Arsenala i dva boda više od Man Cityja pa se ne smije ni malo opustiti i mora doći do troboda i protiv West Broma; no to bi mogao biti vrlo zahtjevan posao.

WBA ove sezone ne briljira, a niz loših rezultata ove kalendarske godine spustio ih je sve do zone ispadanja. Albionsi realno ne zaslužuju tako slabu poziciju i za očekivati je da će se u nastavku sezone ipak popraviti. Statistika međusobnih utakmica ovih dvaju klubova otkriva zanimljivu situaciju - WBA je dobio zadnja dva domaća susreta protiv Bluesa, a na zadnjem gostovanju na Stamford Bridgeu Chelsea se od poraza izvukao golom Hazarda u zadnjoj minuti susreta.

Albionsi su za Chelsea svojevrsni 'dark horse', a hoće li tu reputaciju opravdati i ovoga puta, pogledajte na kanalu SportKlub 1.