Iz kola u kolo Premier League nam donosi obračune ponajboljih momčadi starog kontinenta, a ovoga puta na rasporedu je dvoboj Liverpoola i Arsenala. Prošlog ponedjeljka Chelsea je pobijedio Man City i tako zapravo učinio uslugu Arsenalu koji je sada iskočio kao najveći kandidat za osvajanje naslova - no samo ako ove subote pobijedi Redse!Topnici su dakle zadržali vodeću poziciju na tablici i sada imaju dva boda više od gore spomenutog dvojca. Liverpool za Arsenalom trenutno zaostaje osam bodova, što znači da bi u slučaju pobjede srezao zaostatak za dostižnih pet bodova. Do kraja sezone ima još puno utakmica, a prednost Redsa je činjenica da ne igraju teške dvoboje Lige prvaka - njihova tri konkurenta izgubit će puno snage u eliminacijskim dvobojima LP-a, bilo da prođu ili ispadnu. Do kraja sezone ima još četrnaest kola, sasvim dovoljno za nadoknaditi zaostatak ili izgubiti prednost.

Međusobni dvoboji konkurenata za naslov važni su ne samo zbog bodova (pobjeda protiv rivala zapravo vrijedi dvostruko), već i zbog toga što pobjeda protiv najjačih ulijeva samopouzdanje i vjeru u vlastite mogućnosti, a to su izuzetno važne stvari - City je u seriju ušao naoko nebitnom pobjedom protiv Bayerna... 

Arsenal teško gubi bodove i, kako vrijeme prolazi, izgleda sve rutiniranije, no ako Redsi budu imali raspoloženog Suareza, Topnici bi nakon dugo vremena mogli osjetiti gorčinu poraza! 

Hoće li Anfield vidjeti pobjedu svojih ljubimaca, pogledajte na kanalu SportKlub 1 ili putem PPV usluge.