Već u prvom proljetnom kolu na rasporedu je susret dvaju najkvalitetnijih hrvatska prvoligaša - vodeći Dinamo gostuje kod jakog izazivača Rijeke u utakmici koja bi mogla odrediti daljnji tijek sezone, odnosno borbe za naslov. Ukoliko Dinamo pobijedi na Kantridi, s velikom sigurnošću moći ćemo zaključiti da naslov ostaje na Maksimiru.Rijeka i Dinamo ove su sezone odigrali dva vrlo izjednačena i neizvjesna susreta - na Kantridi nije bilo golova, a istim rezultatom trebao se okončati i susret u Maksimiru, no u zadnjoj minuti Dinamo je preko Soudanija ipak zabio. U oba slučaja Riječani nisu bili nadigrani od Dinama, no bilo je primjetno da zagrebačka momčad ima veći potencijal i da zasluženo drži vodeću poziciju. Dinamo je ove zime napravio određene izmjene kadra - svlačionicu je napustio Sammir, a Mamići su doveli novog Brazilca Cleytona koji pak, prema riječima Mamića mlađeg, još nije spreman pokazati svoje kvalitete. I Rijeka je dovela jednog brazilskog veznjaka te lijevog beka Leovca iz Austrije (iz Beča), kojega su Dinamovci vjerojatno zapamtili... 

Poznavajući Kekovu nogometnu filozofiju, sva je prilika da ćemo ponovno gledati jednu rovovsku bitku bez puno šansi i nogometne atrakcije - igru u kojoj je važno ne izgubiti. Eventualna pobjeda Rijeke ponovo bi prvenstvo, odnosno bitku za naslov učinila zanimljivom, no to zna i Mamić mlađi, pa zasigurno neće previše riskirati.

Rijeka protiv Dinama na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/.