'Ovisni o kriminalu' bavi se pričama običnih muškaraca i žena koji su se uvukli u život kriminala iz kojeg se više ne mogu izvući. Bilo da ih naprijed tjeraju ambicije, pohlepa, strah ili čak ljubav, jednom kad se uvuku u to, moral nije ništa prema raskošnom životnom stilu i navalama adrenalina koje dolaze s opasnostima i prijevarama.

Ali ta uzbuđenja imaju visoku cijenu, od slomljenih kostiju i uništenih snova do zatvorskih kazni ili čak fatalnih posljedica.

Ovo su priče koje upozoravaju na opasnosti kriminala, a dolaze iz usta ljudi koji se ne razlikuju u mnogočemu od nas ostalih. Među njima su i bivša srednjoškolska zvijezda atletike koja je postala kraljica prodaje narkotika, obični američki otac iz predgrađa koji je postao obijač sefova te strani princ koji je postao ubojica.

Svi su platili visoku cijenu i imaju nevjerojatne priče. Stilizirane dramatične rekonstrukcije i intervjui sa sudionicima i očevicima, a u nekim slučajevima i sa samim počiniteljima zločina, otkrivaju vam kako su se odvijale ove nevjerojatne priče; priče o dobrim dečkima i djevojkama koji su postali vrlo opaki!