Najlakši zadatak u četvrtfinalu talijanskog kupa ima Fiorentina koja za prolazak u poluzavršnicu mora pobijediti drugoligaša Sienu. Viole ne bi smjele imati problema u ovom susretu jer su bitno kvalitetnije od svog protivnika, a trenutno igraju u odličnoj formi.Od početka prosinca i poraza od Rome, Fiorentina je nanizala sedam utakmica bez poraza, pobijedivši u šest i remiziravši samo kod tvrdog Torina. Prošlog vikenda Viole su trijumfalno prošle Sicilijom pobijedivši Cataniju s visokih 3-0. U tom susretu debitirao je Matri, nova napadačka akvizicija Fiorentine, koji je ove zime pristigao iz Milana i odmah u debiju zabio dva komada - loša vijest za našeg Rebića. 

U prošloj rundi talijanskoga kupa Montella je ukazao povjerenje Rebiću, a ovaj mu je uzvratio svojim prvim pogotkom u ljubičastom dresu. Kako Fiorentina odlično stoji u prvenstvu i s optimizmom gleda prema trećoj poziciji i kvalifikacijama za LP, Montella bi raspoloženog Matrija mogao odmoriti za prvenstvenu utakmicu protiv Genove narednog vikenda, što bi moglo Rebiću osigurati minutažu protiv Siene.

Može li drugoligaš kreirati senzaciju na Artemio Franchiu ili će Viole lagano u polufinale, pogledajte na kanalu SportKlub 2.