Navigation Content

Sam protiv bande

Sam protiv bande

Per il gusto di uccidere

Craig Hill u ulozi iskusnog lovca na glave kojeg angažiraju da spriječi pljačku banke

INFO

RedateljTonino Valerii

GlumciCraig Hill, George Martin, Piero Lulli, Fernando Sancho, Franco Ressel, George Wang

Sažetak

Iskusni lovac na ucijenjene glave, Hank Fellows (Craig Hill), prati kočiju sa zlatom i postane svjedok pljačke. Razbojnici nakon kočije napadnu i vojni konvoj, pobiju vojnike i uzmu 100 000 dolara.

Hank kreće njihovim tragom odlučan u tome da razbojnike privede pravdi, a pritom i zaradi. No, šef jedne banke Aarons (Franco Ressel) i njegov pomoćnik (Piero Lulli) primili su obavijest da se priprema pljačka banke, zbog čega odluče angažirati upravo Hanka kao zaštitara.

Banku žele opljačkati Gus Kennebeck (George Martin) i njegovi ljudi, a Hankov je zadatak to spriječiti i razbojnike zaustaviti pod svaku cijenu...

Realiziran u španjolsko-talijanskoj koprodukciji, atraktivan, uzbudljiv i zabavan špageti-vestern s pouzdanim Craigom Hillom (Sve o Evi, Detektivska priča, Pripremite bajunete) u glavnoj ulozi, prvi je samostalni redateljski projekt u karijeri Tonina Valeriija, u žanru špageti-vesterna prilično cijenjenog profesionalca koji je prethodno iskustvo stjecao suradnjom s velikim Sergijom Leoneom na kultnim filmovima 'Za šaku dolara' i 'Za dolar više' iz glasovite 'Dolarske trilogije'.

Valerii će kasnije među ostalim režirati popularne i kod nas rado gledane žanrovski srodne naslove, 'Razlog za život i razlog za smrt' i 'Zovem se Nobody', a prema nekim izvorima scenarij današnjeg filma koji uz redatelja potpisuju Victor Auz i Frank Gregory ('Heraklov sin') nastao je upravo prema ideji Sergija Leonea.

Premda je posrijedi nezahtjevan i ne osobito ambiciozan film koji se čvrsto pridržava žanrovskih obrazaca i kojem nedostaje slojevitije profiliranje likova, riječ je o itekako uspjelom ostvarenju koje obiluje akcijom i prepoznatljivim ikonografskim detaljima, te koje se drži jednim od boljih naslova u cjelokupnom Valeriijevu opusu. Partneri C. Hilla među ostalim su P. Lulli ('Operacija strah' Marija Bave) i F. Ressel ('Još uvijek se zovem Trinity', 'Sabata' s Leejem Van Cleefom).

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...