Navigation Content

Priče američkih tinejdžera

Priče američkih tinejdžera

American Teen

Nagrađivani dokumentarac o životu nekolicine maturanata i njihovih raznolikih klika u srednjoj školi 'Warsaw', u istoimenom gradiću u Indiani

INFO

Sažetak

Hannah Bailey - 'buntovnica'. Hannah je umjetnica, glazbenica, spisateljica i nadobudna redateljica čiji se liberalni stavovi ne uklapaju u kulturu konzervativnoga gradića Warsawa. Jedva čeka da maturira kako bi napokon otišla iz Indiane. Početkom školske godine dugogodišnji joj dečko slama srce. Kako bi se oporavila od prekida, nekoliko tjedana izostaje s nastave, zbog čega joj prijeti niz raznih neugodnosti. Tijekom godine neko se vrijeme viđa s Mitchem, ali njihova veza izaziva podsmijeh u njegovoj kliki.

Colin Clemens - 'sportaš'. Colin je omiljen i duhovit učenik koji je cijeli četvrti razred podredio sportu. Budući da je zvijezda školske košarkaške ekipe, shvaća da mu je ovo posljednja šansa da zadivi skaute i dobije stipendiju za fakultet. U protivnom će najvjerojatnije morati u vojsku.

Megan Krizmanich - 'matica' ili 'princeza'. Megan je popularna učenica: pametna je, omiljena i sudjeluje u brojnim izvannastavnim aktivnostima. Najveća joj je želja upisati se na Sveučilište 'Notre Dame', koje su pohađali mnogi članovi njezine obitelji. Iako podla, u konačnici je samo čovjek, što se vidi kroz prikaz njezinih društvenih i emotivnih prijepora.

Jake Tusing - 'šmokljan' ili 'gamer'. Jake je introvertirani učenik koji u slobodno vrijeme svira u školskom orkestru i igra videoigre. Silno želi naći curu pa se velik dio priče o njemu vrti oko njegova romantičnog života.

Mitch Reinholt - 'dobričina'. Mitch je popularan jer je neopterećen, zgodan i nadaren sportaš (s Colinom igra košarku za školsku momčad). U filmu je manje zastupljen od petero glavnih likova, a njegova se fotografija čak nije našla na svim promidžbenim plakatima. Mitch stupa u prvi plan kad prohoda s Hannom.

Nagrade i nominacije: Central Ohio Film Critics Association (Udruženje filmskih kritičara središnjeg Ohija) - 2. mjesto u kategoriji najboljega dokumentarnog filma (2009.); Chicago Film Critics Association Awards (Nagrade Udruženja filmskih kritičara Chicaga) - nominacija u kategoriji najboljega dokumentarnog filma (2009.); National Board of Review, USA (Državno udruženje recenzenata, SAD) - pobjeda u kategoriji pet najboljih dokumentarnih filmova (2008.); Sundance Film Festival - pobjeda u kategoriji najboljeg redatelja dokumentarnog filma (Nanette Burstein, 2008.), nominacija u kategoriji najboljega dokumentarnog filma po izboru stručnog ocjenjivačkog suda (2008.).
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...