Navigation Content
Koriolan

Coriolanus

Ralph Fiennes u ratnoj drami o osramoćenom heroju željnom osvete, koja je ujedno i njegov redateljski prvijenac

INFO

RedateljRalph Fiennes

GlumciRalph Fiennes, Gerard Butler, Lubna Azabal, Ashraf Barhom, Brian Cox, Vanessa Redgrave, Jessica Chastain

Sažetak

Koriolan (Ralph Fiennes), rimski vojskovođa i junak, muškarac tvrdih stavova koji se protivi demokratskim promjenama čime izazove protiv sebe ionako gladni i siromašni rimski puk.

Političkim manipulacijama umjesto očekivanog mjesta konzula, Koriolana protjeraju iz Rima. Kako bi se osvetio, Koriolan se udružuje čak i s osobnim neprijateljem, Tulijem Aufidijem (Gerard Butler) te Koriolanova i Aufidijeva vojska uskoro maršira prema Rimu u namjeri da ga razori.

No,  Koriolanova autoritativna majka Volumnia (Vanessa Redgrave) pozove sina da razmisli o svojoj odluci...

Ralph Fiennes je još prije 10 godina u kazalištu glumio u ovom rijetko izvođenom Shakespeareovom djelu o osramoćenom heroju željnom osvete te je 2010. odlučio snimiti film. Pisanje scenarija je povjerio oprobanom majstoru ovog zanata Johnu Loganu (Gladijator, Avijatičar, Posljednji samuraj, Hugo) koji je kroz cijeli film nastojao "sačuvati" šekspirijanski izričaj dok su kostimi i Koriolanov svijet modernizirani.

Role je Fiennes podijelio izvrsnim interpretima pa tako ulogu Koriolanove majke tumači Vanessa Redgrave, ulogu žene Jessica Chastain kojoj je ova uloga otvorila vrata brojnim ponudama za najbolje filmske naslove (Zero Dark Thirty, Tajni život kućnih pomoćnica, Drvo života) dok je ulogu Koriolanova smrtnog neprijatelja Aufidija namijenio trenutno jednoj od najvećih glumačkih zvijezda, Gerardu Batleru.

Ovim filmom je Fiennes debitirao kao filmski redatelj, a potpisan je osim kao redatelj, i kao producent te, dakako, kao glumac (uloga Koriolana). Koriolan je nominiran na brojnim međunarodnim festivalima na kojima su najviše nagrađivane Jessica Chastain i Vanessa Redgrave.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...