Drugog putnika u osminu finala Lige prvaka iz skupine H odlučit će međusobni dvoboj Milana i Ajaxa. Amsterdamski klub vratio se u igru za prolazak pobjedom u prošlom kolu protiv Barcelone pa, ako je imao snage pobijediti Katalonce, može riješiti i Milaneze.
Tom se logikom sigurno hrabre navijači Ajaxa prije puta u Milano, a dobra forma njihovih ljubimaca uz oscilirajuće prezentacije Milana dodatno raspiruju nade navijača Kopljanika. Ajax ima iza sebe pet čistih i uvjerljivih pobjeda i pun je samopouzdanja i odlučnosti da dođe do velike pobjede na San Siru i plasira se u osminu finala Lige prvaka. Što se tiče Milana, teško je išta prognozirati, toliko su hiroviti ove sezone da se od njih zaista sve može očekivati - sposobni su pružiti odličnu partiju protiv Barcelone, no i izgubiti od Verone ili Parme... 

Milanski sastav obiluje iskustvom što je u ovakvim susretima iznimno važno, no nizozemska momčad je mlađa, rastrčanija i nema što izgubiti. Ajax će tražiti pobjedu, no neće juriti bezglavo, a Milan će vjerojatno čekati na grešku protivnika.

Tko će u osminu finala LP-a, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/.