Navigation Content

Krvavi svibanj

Krvavi svibanj

Mayday

Izvrstan britanski triler u pet nastavaka priča je o maloj zajednici od trenutka nestanka djevojke koja je krenula na prvosvibanjsku paradu i pretpostavlja se da je ubijena

INFO

GlumciPeter Firth, Tom Fisher, Max Fowler, Aidan Gillen, Lesley Manville, Peter Mcdonald, Leila Mimmack

Sažetak

Pratimo priču o maloj zajednici od trenutka nestanka djevojke koja je krenula na prvosvibanjsku paradu i pretpostavlja se da je ubijena.

To nije obično mjesto: to je mjesto koje se ponosi svojom individualnošću, utonulo u pogansku tradiciju, mjesto gdje još krune svibanjsku kraljicu. Ali ispod slikovite idile vreba zlokobni drugi svijet i mračne su šume prepune mitova.

To je poznata priča, ali nije ispričana s gledišta protagonista, uspaničenih roditelja ili odlučne policije. Priča se raspleće očima onih koji gledaju izvana, očima promatrača. Priču priča pet likova koji sumnjiče znance, ali moraju šutjeti: Linus, Fiona, Steve, Gail i Dobri Seth.

Serija ispituje kako jedan događaj može snažno utjecati na cijelu zajednicu, ne samo na obiteljski dom, nego i kako zauvijek mijenja živote. To je mjesto koje se mora suočiti s time da je nečiji muž, nečiji sin, počinio jeziv zločin. Ubojica je među njima, ubojica je jedan od njih.

Nema policijskih ispitivanja, obdukcija ni istraga na mjestu zločina: te se drame događaju u pozadini. Umjesto toga predočen nam je sirov svakodnevni užas života s mogućim ubojicom, gdje je dom najstrašnije mjesto.

To je priča koja želi prizvati istinsko ozračje ubojstva i traga koje ono ostavlja na umu. Mlada mama, odlučna u nakani da zaštiti obitelj, špijunira susjeda. Mjesni se vođa ubije. Izopćenik se skriva u šumi. Muž, iskvaren svojim poslom, terorizira svoju obitelj. Tata ispod stuba skriva tajnu. Žena otkriva da zapravo nema pojma tko je njezin muž. Blizanka ubijene djevojke vidi njezinoga duha i nikad o tome ne prozbori ni riječi. I hoće li se ubojica, čiji identitet možda pogađate, a možda i ne, nekažnjeno izvući s ubojstvom?


1. epizoda

Prvi svibnja je i mještani s uzbuđenjem očekuju početak ovogodišnje poganske parade. Lokalni problematični tinejdžer Linus Newcombe(Max Fowler) nesretno gleda kako ljubav njegova života Caitlin Sutton (Leila Mimmack) ljubi njegova suparnika. Na drugoj strani mjesta Caitlinina blizanka, lijepa mlada svibanjska kraljica Hattie Sutton, zapne za oko Linusovom tati Everettu (Aidan Gillen) dok kraj njega prolazi na biciklu. Dok Hattie sudbina nosi prema ulozi mjesnoga simbola novoga života, ona prolazi i kraj raznih drugih mještana.

I kraj Fione Hill (Sophie Okonedo) - bivše policajke, sad kućanice, koja se muči da s troje djece dođe do proslave, a njezin muž policajac Alan Hill (Peter McDonald) nadzire paradu. Imućna mjesna figura i građevinski poduzetnik Malcolm (Peter Firth) puši cigaretu i čeka da njegova naporna žena Gail (Lesley Manville) izađe iz kuće - je li to njegov pogled zlonamjeran dok Hattie prolazi na biciklu?

Nadobudni mjesni junak Steve Docker (Sam Spruell) pomaže oko prometnih znakova, a njegov duhovniji brat Seth (Tom Fisher) pleše prerušen u Zelenoga čovjeka.

Većina tih ljudi ne zna da će biti posljednji koji su Hattie vidjeli živu. Jedan od njih njezin je ubojica.

Kad se nevina i u društvu omiljena Hattie ne pojavi, na mjesto se obruši strašna spoznaja da ju je netko od njih oteo. Ali što učiniti kad voljenu osobu sumnjičiš za strašan zločin?

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...