Štefica Cvek, daktilografkinja, debeljuškasta i uljuljana u svoju dosadnu svakodnevicu željna je ljubavi te misli kako će se svi njezini problemi riješiti kad upozna pravog muškarca. Neiskusna s muškarcima, sluša savjete svoje prijateljice Marijane i stare tete s kojom živi.

Dunja je redateljica koja režira ljubavni film o jadima punašne službenice Štefice Cvek. Paralelno se odvija Dunjina priča i Štefičina. Iako su različite provenijencije, njihove su priče slične...

Film, snimljen 1984., nastao je prema popularnom romanu "Štefica Cvek u raljama života" poznate spisateljice Dubravke Ugrešić, koja je također i koscenaristica filma. U glavnoj je ulozi Vitomira Lončar koja susreće trojicu muškaraca, ujedno najpopularnije tadašnje glumce: Batu Živojinovića, Mikija Manojlovića i Radu Šerbedžiju.

Film izvrsno prikazuje Zagreb osamdesetih i uzlet liberalne atmosfere koja je donijela novi duh grada. Nagrade: Valencia 84' - Velika palma, 3. nagrada žirija.

INFO:

Uloge: Gorica Popović, Vitomira Lončar, Bogdan Diklić, Rade Šerbedžija, Velimir Bata Živojinović, Mira Furlan, Mladen Raukar

Scenarij: Rajko Grlić, Dubravka Ugrešić

Redatelj: Rajko Grlić