U ponedjeljak navečer se u Beogradu igra zadnji susret 8. kola regionalne košarkaške ABA lige. Riječ je o velikom i gradskom derbiju regionalne lige - u Hali Pionira igraju veliki rivali Partizan i Zvezda. 
Rivalstvo ovih sportskih kolektiva zaista je ogromno, a koliko daleko su spremni ići navijači ovih klubova, vidjeli smo nedavno prilikom odigravanja nogometnog derbija ovih ljutih rivala - nešto slično moglo bi se dogoditi i u Hali Pionir.

Kad bi se susreti ovih klubova mogli promatrati samo kroz čisto sportske prizme, tada bi valjalo reći da je Partizan trenutno jača momčad, što i potvrđuju njihovi ovosezonski rezultati; crno-bijeli drže prvu poziciju regionalne lige, a dobru košarku igraju i u Euroligi. I Zvezda je vrlo solidna, a ako još nije na Partizanovoj razini, nije ni daleko. Crveno-bijeli su u zadnjih desetak dana dobili Caju Laboral i to na euroligaškom gostovanju, a par dana poslije razmontirali su i Cedevitu u ABA ligi.

Forma i jednih i drugih je u porastu, a ako je Partizan nešto kvalitetniji, Zvezda se čini nešto raspoloženijom u posljednje vrijeme. Zadnji susret u Hali Pionir Zvezda je dobila, a kako će proći novi beogradski derbi, pogledajte na kanalu Arena 1.