U petak navečer odigrat će se prvi od preostala dva završna čina naše kvalifikacijske drame za odlazak na SP 2014. - Vatreni gostuju na hladnom Islandu u prvom susretu dodatnih kvalifikacija. Motivirani Islanđani ne mogu nas iznenaditi i zapravo sve je na nama samima - moramo ponovo demonstrirati kako to izgleda kad igra Hrvatska!Novi izbornik hrvatske A reprezentacije, Niko Kovač, donio je potrebni impuls uspavanim Vatrenima, razbudio ih i svima nam vratio vjeru u plasman na SP 2014. Ždrijeb nas je pomilovao i donio nam najslabijeg mogućeg protivnika u dodatnim kvalifikacijama, pa iako svi, uključujući novog izbornika, 'pušu na hladno' i govore da će dvoboji protiv Islanđana biti teški, valja nam očekivati da će Modrić i društvo već u prvom susretu odraditi više od pola posla. Najveći naš protivnik na Islandu bit će težak teren i neugodno hladno vrijeme, no kako nama, tako i Islanđanima!

Vatreni su daleko kvalitetniji protivnik i Islanđani to znaju, jednako kao što znaju da nas mogu izbaciti samo slijedom nevjerojatnih okolnosti. Valja očekivati da će reprezentacija Islanda pokušati ne primiti gol u prvom susretu - njihov plan je na svom terenu odigrati nulu te zabiti u uzvratu i izdržati uraganske napade Vatrenih. No, jedno su planovi islandskog izbornika, a drugo je nogometna realnost koja je debelo na našoj strani.

Nadajmo se motiviranoj, koncentriranoj i požrtvovnoj igri Mandžukića, Modrića i ostalih, a nadajmo se i da će se islandska mreža koji put zatresti i da u uzvratu nećemo morati strepiti! Island protiv Hrvatske na kanalu HRT 2.