Prvoligaš s Drave počeo je davati znakove života - u prošlom kolu Osječani su osvojili bod na Drosini i tako pobjegli sa dna tablice. Osijeku treba pobjeda za hvatanje kontakta s Belupom i Zadrom, no do troboda protiv vrlo dobrog Splita će teško doći.Kako vrijeme odmiče, Crveni izgledaju sve bolje, a trenutno uživaju u sjajnoj seriji pobjeda - nakon remija protiv Hajduka nanizali su Dinamo, Zadar i Rijeku te se posve približili 'eurozoni', što je i njihov proklamirani jesenski cilj; dostići vodeće momčadi lige, a na proljeće se potući za sam vrh tablice. U zadnjih nekoliko kola sve više se primjećuje čvrsta Mršićeva ruka, a Split dobiva obrise jedne kompaktne i tvrde momčadi. 

Za trenera Splita ovaj susret ima i emotivnu komponentu - prošle sezone Mršić je vodio Osijek, a sada dolazi u Gradski vrt kao trener protivničke momčadi. Mršić odlično poznaje igrače Osijeka i znat će im pronaći slabe točke, a vidjet ćemo hoće li se veseliti eventualnim golovima. 

Split ide po nastavak serije, a može li Osijek nešto napokon i odigrati, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/.