Prvi susret 16. kola MAXtv Prve lige igra se već tradicionalno u petak, a sastaju se Zadar i Lokomotiva. Zadrani su u prošlom kolu upisali izuzetno važnu pobjedu kod Dragovoljca i pobjegli prilično daleko od zone ispadanja. Trener Zadrana istaknuo je da je važan trobod u Sigetu plod zalaganja i ozbiljnog pristupa cijelog sastava - taj momčadski duh bit će im jako potreban i protiv Lokomotive. Nakon petnaest odigranih kola Prve lige može se reći da se situacija na dnu tablice iskristalizirala - Hrvatski dragovoljac je najslabija ekipa i najveći kandidat za relegaciju s kojim će se Osijek boriti da izbjegne zadnju poziciju, a Zadar se ipak čini kao kvalitetnija momčad koja bi svoje strahove oko ispadanja mogla riješiti na vrijeme. Zadrani nemaju velikih zvijezda, no igraju kao momčad, bore se i krvavo zarađuju svaki svoj bod. 

I protiv Lokomotive Zadrani mogu izboriti pozitivan rezultat iako je momčad iz Zagreba bitno kvalitetnija i talentiranija. Mlada momčad iz Maksimira izgubila je u dva zadnja kola, od Dinama i Hajduka, no ti porazi nisu deprimirali Ivkovićevu momčad jer su u neku ruku bili i programirani; barem onaj put protiv Dinama... Slijedom poraza Lokosi su izgubili korak s vodećim momčadima lige, a u slučaju još jednog negativnog rezultata mogli bi izgubiti četvrtu poziciju jer Split im se opasno približio.

Kad su Lokosi zadnji put gostovali na Stanovima upisali su poraz, a kako će biti ovoga puta, pogledajte na kanalu Arena 1 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/.