Derbi drugoga kola košarkaške Eurolige, i to ne samo skupine A nego svih skupina, igra se u Istanbulu - Fenerbahce dočekuje Barcelonu. Turski sastav ima maksimalno visoke ambicije ove sezone, a to je ni manje ni više, nego osvojiti Euroligu. Da bi to i ostvarili, Turci su povukli jak potez - doveli su najboljeg europskog trenera Željka Obradovića!Trofejni trener odlično je startao na klupi Fenera - nakon niza pobjeda u uvodnoj fazi turskoga kupa, slavili su u turskom košarkaškom superkupu protiv Galatasaraya, a zatim su dobili dvije prvenstvene utakmice i jednu u Euroligi. Čini se da samo Obradovićevo prisustvo na klupi čini momčadi uspješnima!

Jake poluge Obradovićevog Fenera su i dva naša košarkaša - Luka Žorić i Bojan Bogdanović. I jednog i drugog Obradović vidi kao startere, a oni mu, osobito Bogdanović, uzvraćaju odličnim igrama; u euroligaškoj pobjedi protiv Budivelnika Bogdanović je zabio 21 poen, najviše u turskom sastavu.

Protiv Barcelone Fener će se naći u ulozi blagog favorita, no samo zbog renomea katalonskog sastava. Barca je sporo ušla u sezonu pa iako iza sebe ima tri pobjede, ne djeluje vrlo uvjerljivo. U prvom kolu euroligaške skupine A Barca se cijeli susret mučila s Partizanom, da bi na kraju ipak ostvarila pobjedu. U paklu Ulker Sports Arene Barceloni će biti puno teže, a poraz će izbjeći samo ako maksimalno iskoriste svoje kapacitete.

Fener protiv Barce možete pogledati na kanalu SportKlub 2.