Iako je do kraja natjecanja po skupinama Lige prvaka ostalo za odigrati četiri kola i svašta se još može dogoditi, može se reći da je za Leverkusen susret protiv Shakhtara od ključnog značenja za plasman u osminu finala. Ukrajinski sastav nije na razini na kojoj smo ga navikli gledati zadnjih sezona, a ako ih Apotekari iznenade, steći će jako važnu prednost.Shakhtar je u prvom kolu slavio kod Sociedada, i to zahvaljujući bljeskovima svojih Brazilaca, no Sociedad je bio puno bolji protivnik. U drugom kolu Rudari su nadigrali United na svojoj Donbass Areni, no uzeli su samo bod. Srna i društvo osciliraju i primjetno je da igraju na rutinu te da više nema one kombinatorike i poleta koji ih je nekad krasio. Shakhtar i dalje ima visoku kvalitetu, no Leverkusen neće impresionirati.

Kolika je snaga Bayera, najbolje ilustrira njihov domaći remi protiv Bayerna jer zaustaviti Guardiolin stroj gotovo je pa nemoguća misija. Leverkusen odlično igra u Bundesligi i u stopu prati dva vodeća kluba, a ni u Ligi prvaka nisu loši. Dobili su Sociedad i izgubili kod Uniteda, no i na Old Traffordu su zabili dva komada. Bolji dio Shakhtara je napad pa će Leverkusenova obrana biti u fokusu ovog susreta, a ako Spahić i njegovi defenzivci izdrže, napad Apotekara bi ih mogao nagraditi...

Bayer protiv Shakhtara pratite na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/.