Navigation Content

Bitka umova

Bitka umova

Mo gong

Atraktivna akcijska ratna drama temeljena je na istinitim povijesnim događajima

INFO

RedateljChi Leung 'Jacob' Cheung

GlumciAndy Lau, Sung-kee Ahn, Zhiwen Wang, Bingbing Fan, Si Won Choi

Sažetak

Godine 370. prije nove ere Kina je podijeljena između sedam naroda i nekoliko manjih plemena. Pleme Mo-Tsu živi u gradu-državi Liangu, a među njegovim pripadnicima je i odvažni ratnik Ge Li (Andy Lau).

Jedan od moćnijih kineskih naroda je Zhao, predvođen Xiangom Yan-zhongom (Sung-kee Ahn) koji želi pokoriti Liang. Kad Zhao zapovjedi svojim vojnim postrojbama da krenu u napad na Liang, među stanovništvom napadnutoga grada zavladat će strah i malodušnost.

No, tada će do izražaja doći Ge Lijeva hrabrost i ratnička vještina...

Uzbudljiva i atraktivna akcijska ratna drama scenarista i redatelja Chi Leunga "Jacoba" Cheunga, godine 2007. od sedam nominacija za Hongkonšku filmsku nagradu ovjenčana onom za najbolju montažu, prilično je uspjela adaptacija na istinitim povijesnim događajima temeljenog romana Ken´ichija Sakemija, prema kojem je autor japanskih stripova mangi Hideki Mori kreirao hvaljeni i nagrađivani serijal.

Riječ je o sigurno i mjestimice sugestivno režiranom ostvarenju epskog zamaha koje ratnu priču spretno koristi za zagovor naglašeno antiratnih stavova, koje obiluje atraktivnim prizorima borbi i raskošno koreografiranim akcijskim sekvencama, koje afirmira hrabrost, odanost, čast i požrtvovnost, te koje nose raspoloženi nastupi glumačke postave predvođene sjajnim A. Lauom (Pakleni poslovi 1 i 3, Kuća letećih bodeža).

Film afirmira i filozofiju mohizma, doktrinu "univerzalne ljubavi" koja se u vrijeme odigravanja filmskih zbivanja suprotstavljala konfucijanizmu, da bi naposljetku bila potisnuta zbog svoje jednostavnosti.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...