Ovog četvrtka od 19:00 nogometaši uglednog turskog kluba Bešiktaša odmjerit će snage s Hajdukom u jednom egzibicijskom susretu koji bi prema najavama trebao više sličiti pravom natjecateljskom meču nego prijateljskoj utakmici. Posve je jasno da je 'kum' ovog susreta trener Bešiktaša Slaven Bilić, nekadašnji izbornik Vatrenih koji i dalje održava bliske kontakte s Hajdukom. Zbog svog visokog renomea Bešiktaš je mogao birati suparnike za ovaj susret, no Bilić je inzistirao na Hajduku kojemu je redovito pun stadion važan izvor prihoda pa je Bilić i na ovaj način pokušao pomoći svome matičnom klubu.

Bešiktaš će na Poljud istrčati u krnjem sastavu budući da turskoj reprezentaciji daje pet igrača uz još nekolicinu koji igraju za druge nacionalne vrste poput Almeide, Sivoka, Enerama, Kavlaka i drugih. No, bez obzira na izostanak važnih prvotimaca, Bešiktaš će istrčati u vrlo jakom sastavu  - ipak je riječ o momčadi vrijednoj više od 100 milijuna eura čije rezerve vrijede više od cijelog sastava Hajduka.

Bilić je dobro krenuo na klupi Bešiktaša - u šest utakmica upisao je pet pobjeda i jedan poraz uz prekinutu utakmicu protiv Galatasaraya i trenutno drži drugu poziciju turske nogometne lige.Hajduk je prošlog vikenda igrao protiv Splita i remizirao, no iako protiv jakoga gradskog rivala remi i nije loš rezultat, Bili su ostali ponešto dužni publici koja ne voli susrete bez golova. Taj bi dug Hajduci mogli otplatiti ove srijede protiv Bešiktaša koji će na Poljud istrčati bez par ključnih defenzivnih igrača.

Može li Hajduk uzeti mjeru Turcima, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/