Navigation Content
Modigliani

Modigliani

Njegova strast je bio život, a opsesija umjetnost

INFO

RedateljMick Davis

GlumciAndy Garcia, Elsa Zylberstein, Omid Djalili, Hippolyte Girardot, Eva Herzigova

Sažetak

Amedeo Modigliani (Andy Garcia), židov talijanskog podrijetla, živi u Parizu u drugom desetljeću 20. stoljeća, kad je boemski način života Pariza na svom vrhuncu. Modigliani je jedinstven i talentiran slikar i kipar. Njegov prijatelj i rival Pablo Picasso (Omid Djalili) već je priznat i hvaljen umjetnik, dok se Modligiani tek treba probiti i postati poznat izvan užeg kuga poznavatelja umjetnosti u Parizu.

Tvrdoglavo odbijajući napraviti ustupke u svojoj viziji zbog komercijalnog uspjeha, ogorčen zbog nedostatka oduševljenja šireg auditorija te korištenja opijuma i alkohola, njegovo ionako nepredvidljivo ponašanje postaje nasilno. Modigliani je imao i ljubavnicu, Jeanne Hebuterne (Elsa Zylberstein), koja se odrekla obiteljskog bogatstva kako bi bila s njim i rodila mu dijete iako nisu bili u braku.


Biopic o životu i smrti jednog od najkarizmatičnijih umjetnika prošlog stoljeća, Modiglianija (1884.–1920.), fokusira se na zadnje dane njegovog života kad je zbog tuberkuloze i meningitisa prerano završio život sa svega 35 godina. Jednako tako, film prikazuje i tragičnu sudbinu njegove ljubavi i muze, koja je bila po drugi put trudna kad je on umro, u ovom izvrsnom biopicu o karizmatičnom i ekscentričnom umjetniku, koji, boreći se sa svojim demonima, beskompromisno živi za umjetnost kojemu ona daje i sam smisao života.

Glavnu ulogu ponio je poznati Andy Garcia, koji se odlično snašao u liku velikog Modiglianija, dok su druge uloge ponijeli Elsa Zylberstein, kao ljubav njegovog života, te Omid Djalili, kao Pablo Picasso, dok se u ostalim ulogama pojavljuje i super model Eva Herzigova te kultni njemački glumac Udo Kier.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...