U trećem kolu engleskog nogometnog Liga kupa u natjecanje se uključuju i jači prvoligaški klubovi pa nam ždrijeb donosi nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja. Jedan od takvih zasigurno jest i dvoboj iz Birminghama gdje će Aston Villa dočekati Tottenham.



Domaći sastav je u sezonu krenuo dosta slabo - u prvih pet kola imaju tri poraza i dvije pobjede, no mora se spomenuti da su u uvodnim kolima sezone već igrali i s Arsenalom (kojega su pobijedili), i s Liverpoolom i sa Chelseajem. Villa je u prijelaznom roku potrošila dvadesetak milijuna eua na pojačanja, no većinom su doveli malo poznata nogometna imena s iznimkom Lazievog napadača Libora Kozaka.

Kod Spursa je situacija potpuno drugačija. Tottenham uživa u odličnom startu sezone i igra sve bolje; čak bolje i učinkovitije nego lani kad su u svojim redovima imali Garetha Balea. Astronomsku cifru dobivenu za transfer Velšanina Levy je dobro uložio i može se reći da je pogodio sa svim pojačanjima - Paulinho i Soldado redovno zabijaju, a Eriksen dijeli krasne lopte. Kupovinom brojnih kvalitetnih pojačanja Villas-Boas je dobio dugačku klupu pa ako u kupu odluči odmoriti kojeg prvotimca i na teren pošalje prošarani sastav, i dalje će imati vrlo snažnu jedanaestorku. 

Villa ne može računati na visoki plasman pa joj je zbog toga uspjeh u kupu još važniji, no s Tottenhamom nema dobrih iskustava - zadnji put su pobijedili Spurse prije više od pet godina! Aston Villu protiv Tottenhama pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.