Zadnji susret 10. kola MAXtv Prve lige ujedno je i mali, odnosno lokalni derbi kola - na Drosini se sastaju Istra i Rijeka. Riječani ove sezone još nisu izgubili u prvenstvu, no i njihova pozitivna serija će jednom morati stati - možda ih zaustavi baš Istra.Rivalitet Istre i Rijeke jača iz sezone u sezonu, a ove nedjelje Pamićeva družina imat će i motiv više - prije dva mjeseca, u prvom kolu Prve lige Rijeka je lako riješila Istrane na Kantridi, bilo je 3-0 za Rijeku. Od tada se Istra popravila u formi i nastavila igrati svoj prepoznatljivi tvrdi nogomet - rekao bi netko, Pamićevu inačicu talijanskog 'catenaccia'. No, iako Istra igra solidno, rezultati je ne prate - prošlog vikenda Istrani su nezasluženo izgubili od Zadra. Čini se da Istri puno više odgovaraju jači protivnici protiv kojih može bez grižnje savjesti igrati defenzivno i čekati kontru, jer kad su u ulozi favorita i kada trebaju napadati, znaju im se dogoditi kiksevi kao protiv Zadra.

Dobro posložena Rijeka ne da se impresionirati i pojedine ovosezonske utakmice, kao prošloga kola u Koprivnici, dobili su na rutinu. Za pobjedu protiv Istre morat će ponuditi puno više jer i Istra stoji čvrsto na terenu i ne prepušta lako inicijativu. Riječani u Pulu stižu gotovo pa direktno iz Portugala i bit će umorni, a Kek se nedavno žalio i na ozljede brojnih prvotimaca. Kad se sve to zbroji, Rijeka i ne izgleda kao uvjerljivi favorit u ovom susretu!

Istru protiv Rijeke pogledajte na kanalu Arena 1 ili putem MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/