Jedan od najatraktivnijih mečeva prvoga kola Europske lige igra se na Mestalli gdje Valencia dočekuje Swansea. Valencia je zadnjih sezona prilično redovito igrala u Ligi prvaka, no ove sezone svoje europske ambicije morat će zadovoljiti u EL-u, no barem im je ždrijeb dodijelio atraktivnog protivnika poput Swanseaja.Velški klub je u drugoj polovini prošlog stoljeća imao nekoliko izleta u europske kupove, no u zadnjih dvadeset godina nisu bili ni blizu 'Europe'. Tvorac ovog atraktivnog i napadački orijentiranog Swanseaja je Danac Michael Laudrup koji strpljivo i bez žurbe gradi svoju trenersku karijeru i za sad postiže sjajne rezultate - osvajanje League Cupa i potom plasman u EL. U skupini A u kojoj igraju Swansea i Valencia, natječu se još i Kuban iz Krasnodara te St. Gallen pa se čini da bi Velšani mogli i do eliminacijske faze natjecanja - osobito ako izvuku pozitivan rezultat na Mestalli.

Valencia je u novu sezonu ušla s novim trenerom (Miroslav Đukić) te bez svog najboljeg strijelca Soldada kojeg su prodali Tottenhamu. Soldadova zamjena bi trebao biti Helder Postiga koji je stigao iz Zaragoze i dobro mu je krenulo - zabio je tri gola u prva tri kola Primere iako je Valencia izgubila dva od tri spomenuta susreta.

Kako će Šišmiši startati u Europskoj ligi, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/