Plaćeni ubojica, pljačkaš banaka i ubojica iz strasti... Trojica zatvorenika iz Lepoglave protagonisti su ove uzbudljive priče. Pogledajte kako doista izgleda život iza zatvorskih rešetaka...
Nasmijat će vas do suza i otvoriti novi pogled na ljude s druge strane zakona.

Film 'Što sa sobom preko dana', redateljice Ivone Juke, imao je svjetsku premijeru na prestižnom goEast Film Festivalu u njemačkom Wiesbadenu gdje je osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film, a nagradama je pridruženo i Srce Sarajeva na Sarajevo Film Festivalu, te nagrada za najbolji europski film na DokMa filmskom festivalu. Film je odabran u selekciju dvadeset najboljih dokumentarnih filmova svijeta na Festivalu svjetskog filma u Montrealu, te je prikazan i na velikim svjetskim festivalima u Sao Paolu, Kalkuti, Sofiji, Prizrenu, Motovunu i Ljubljani.

Kritičari su u pohvalama filma bili jedinstveni. Hrvatsku premijeru imao je na 15. danima hrvatskog filma gdje je osvojio čak tri nagrade - Grand Prix za najbolji film, 'Oktavijan', nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji dokumentarni film te nagradu za najbolju montažu.

Portretiranje zatvorenika na ovaj način nikad prije nije prikazano u dokumentarnom filmu - bez cenzure i bez skrivanja. A još je važnije, nikad više neće ni biti moguće tako nešto napraviti. Zahvaljujući Zakonu o zaštiti osobnih podataka i zaštiti privatnosti, osuđenici više ne smiju kontaktirati s medijima. To znači da 'Što sa sobom preko dana' ima status ekskluzivnog materijala, koji je još uz to prepoznat i nagrađen na brojnim filmskim festivalima.

'Mora postojati balans u životu, kad-tad ćeš završit' u zatvoru', kaže Tuljo, jedan od protagonista filma, optužen za oružanu pljačku. Druga dvojica, Zane i Maki, u Lepoglavi su zbog ubojstva. Dok obavljaju svoje poslove u zatvoru, Tuljo u autopraonici, Zane u slikarskom ateljeu, a Maki kao ministrant u zatvorskoj kapelici, iskreno i bez okolišanja govore o svom životu u ovom oporom, ali istodobno izuzetno duhovitom dokumentarcu.

Kamera ih prati i na probi za kazališnu predstavu 'San ivanjske noći' Williama Shakespearea te prvoj javnoj izvedbi u jednom od zagrebačkih gradskih kazališta, popraćenoj ovacijama.