Navigation Content

Planovi puta

Planovi puta

Reisewege

Njemačka dokumentarna serija u kojoj upoznajemo različite zemlje i njihove regije

INFO

Sažetak

'Planovi puta' njemačka je dokumentarna serija o različitim zemljama i njihovim regijama te upoznavanju njihovih prirodnih ljepota i kulturnih obilježja.

Neka od tih odredišta Europljanima su dobro poznate zemlje poput Francuske, Italije, Nizozemske i Švicarske te područja poput Alpa ili velikih europskih rijeka.

Putuje se i u zemlje sjeverne, istočne i jugoistočne Europe, ali i u egzotičnija odredišta poput daleke Indije.


1. epizoda

Ova epizoda budi sva osjetila i donosi nam neobične perspektive. Putujemo na jugozapad Francuske, u Bordeaux, u poznato vinogradarsko područje Médoc, na Côte d'Argent i u zaljev Arcachon poznat po uzgoju kamenica.

Glasoviti američki fotograf aktova Jock Sturges svake godine putuje na jugozapad Francuske, na divlju, romantičnu Srebrnu obalu, kako bi ljeto proveo u najstarijem europskom naturističkom selu Montalivetu. To je mjesto raj za naturiste i za surfere iz cijeloga svijeta. Fotografu Jérémieu Buchholzu omiljeni je motiv domovina, a poglavito grad Bordeaux koji je zbog svoje predivne arhitekture uz rijeku Garonne uvršten na UNESCO-ov Popis svjetske kulturne baštine.

Stephane Scotto pak promatra zemlju i more iz posve drugačijega kuta. Motive sa zaljeva Arcachon - primjerice, najveću europsku putujuću dinu - snima iz ptičje perspektive. Tijekom snimanja ovog filma autor se pridružio fotografima i spoznao nove nevjerojatne perspektive.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...