Brazilska nogometna reprezentacija nastavlja sa svojom serijom pripremnih prijateljskih utakmica, a ove subote protivnik im je Australija. Utakmica se igra u glavnom brazilskom gradu Brasiliji, a iskusna australska momčad pokušat će skupo prodati svoju kožu.Iskustvo reprezentativaca Australije je zaista veliko, čak možda preveliko... Dvije trećine australskih prvotimaca ima preko trideset godina i nije baš u cvijetu nogometne mladosti, no to im ipak nije smetalo da furiozno prođu kroz azijske kvalifikacije za SP i već osiguraju put u Brazil. 

Brazilci polako ulaze u zadnju fazu svojih dugotrajnih priprema za Svjetsko prvenstvo 2014., prvenstvo koje kao domaćini moraju osvojiti. Scolari je isprobao mnoštvo igrača i već formirao jezgru momčadi, no neke pozicije su im još uvijek upitne i nesigurne. U tom smislu valja napomenuti da nakon što je Atletico Mineiro predvođen velikim Gauchom Ronaldinhom osvojio Copa Libertadores, brazilska nogometna javnost vršila je veliki pritisak na Scolaria da uključi Ronaldinha u brazilsku reprezentaciju, no za sad majstor Roni utakmice brazilske vrste i dalje gleda s tribina. 

Prošlu prijateljsku utakmicu Brazil je neočekivano izgubio od Švicarske, za što je u velikoj mjeri zaslužan i datum igranja utakmice - Brazilcima se nogomet baš i ne igra usred europskog ljeta... Protiv Australije Selacao nema pravo na kiks, a pošto mu protivnik i nije pretjerano kvalitetan, valja očekivati visoku pobjedu i mnoštvo nogometnih majstorija!

Brazil protiv Australije možete pogledati na kanalu Arena 1.