U petak navečer hrvatska nogometna reprezentacija igra jednu vrlo posebnu utakmicu - riječ je o susretu 8. kola kvalifikacija za odlazak na SP 2014., a naš protivnik je Srbija. Susret se igra na Marakani, beogradskom stadionu na kojem utakmice igra Crvena zvezda, a atmosfera na tribinama, pa i na travnjaku, bit će užarena!Krajem ožujka u Zagrebu, Mandžukić, Olić i društvo su s 2-0 svladali Srbiju i tako napravili veliki korak prema Brazilu. Par dana nakon tog susreta sretno smo pobijedili Wales i u tom trenutku činilo se da bismo mogli do prvog mjesta u skupini, no otrežnjenje je stiglo početkom lipnja kad smo na Maksimiru izgubili od Škotske i svoje šanse za direktan plasman na SP sveli na teoriju. Drugu poziciju i dodatne kvalifikacije imamo u ruci, a za teoretsku potvrdu te pozicije treba nam još jedan bod - bilo bi odlično uzeti ga u Beogradu i Marakanu napustiti bez poraza!

Srbi su već nakon par kola ovih kvalifikacija otpali iz konkurencije, a njihove šanse u ovome trenutku mjere se promilima. Teoretski gledano, reprezentacija Srbije bi s tri pobjede u tri preostala kola stigla do šesnaest bodova, koliko trenutno ima Hrvatska, pa ako Vatreni izgube i od Srbije, i od Belgije i od Škotske, eto Srba u repasažu; toliko o njihovim šansama za Brazil...

No bez obzira što Srbija više nema stvarnih izgleda za plasman, i dalje ima imperativ pobjede protiv Hrvatske, pa nas na Marakani čeka teških devedeset minuta. Naši ključni igrači, Modrić i Mandžukić, igraju u odličnoj formi pa s umjerenim optimizmom čekamo petak i utakmicu protiv Srbije. Sve osim poraza ostavlja nas u solidnoj situaciji, a pobjeda bi nam dala mogućnost da do kraja kvalifikacija ipak preteknemo i Belgiju.

Kako će proći okršaj na Marakani, pogledajte na kanalu HRT 2.