U srijedu navečer nadajmo se popunjenom Maksimiru, Dinamo igra prvi susret četvrtog pretkola Lige prvaka, a protivnik mu je Austria iz Beča. Modri traže novi prolazak u skupinu LP-a, koji im radi brojnih i skupih stranih pojačanja, neophodno treba, no protivnik im je vrlo neugodan.Već danima traje medijsko prepucavanje između Dinama i Austrije, a glavnu riječ vodi trener Austrijanaca Nenad Bjelica. Nekad kvalitetan veznjak, a sad vrlo perspektivan trener, često komunicira s medijima putem kojih hrabri svoju momčad, svjestan da je Dinamo kvalitetniji sastav i favorit za novi ulazak u najelitnije svijetsko nogometno natjecanje. Austria je visokom pobjedom od 5-0 u prošlom kolu austrijske lige podigla svoje raspoloženje, no u uvodnom dijelu sezone definitivno nisu oduševili.

Modri su prošlog vikenda još jednom (po deseti put) pobijedili Lokomotivu i s ta tri boda skočili na čelnu poziciju MAXtv Prve lige, no dojam je da su u ovome uvodnom dijelu sezone puno više skoncentrirani na europske dvoboje nego na domaće prvenstvo. Iako iz Maksimira spuštaju loptu na zemlju, jasno je da Dinamu pod svaku cijenu treba plasman u LP jer tamo leži novac koji je nužan za uzdržavanje skupe maksimirske družine.

Ovo je utakmica s maksimalnim ulogom u kojoj će Dinamo tražiti pobjedu bez primljenoga gola, a Austria će se pokušati obraniti - tko će na uzvrat s pozitivnim rezultatom, pogledajte na kanalu HRT 2.