Peto kolo MAXtv Prve lige otvaraju u petak navečer Split i Zadar na Parku mladeži. Ambiciozni domaći sastav nije dobro otvorio sezonu unatoč tome što je uprava kluba ovoga ljeta dovela nekolicinu iskusnih i provjerenih pojačanja poput Bilića i Dujmovića. U prošlom kolu Split je doživio kontroverzan poraz od Dinama, no što Mršiću i društvu vrijedi lamentirati nad prolivenim mlijekom...Nakon četiri uvodna kola Split na računu ima samo četiri boda, definitivno premalo za visoke ambicije Splitovaca. Kao usputnoga krivca za slabi start Splita mogli bismo navesti novopečenog reprezentativca Rebića jer je dotični u drugom kolu zaradio potpuno nepotreban crveni karton zbog kojeg je propustio susrete s Hajdukom i Dinamom, a koje je Split izgubio. Rebić je ostao dužan, a sigurno se želi i potvrditi u očima izbornika Štimca pa valja očekivati njegovu dobru utakmicu.

I Zadar je u prošlom kolu izgubio, i to od Rijeke na Stanovima, te ostao na osvojena tri boda. Zadranima je jasno do će se ove sezone voditi velika borba za ostanak u ligi i da će oni biti jedni od glavnih protagonista te priče pa im je svaki bod zlata vrijedan. U uvodu sezone Milinova momčad je pokazala dva lica - jedno pospano i bezopasno te drugo rastrčano i borbeno. Protiv Splita će imati težak posao jer domaćima treba pobjeda pod svaku cijenu.

Hoće li Split do pobjede u malom dalmatinskom derbiju, pogledajte na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/