Derbi 4. kola MAXtv Prve lige igra se u subotu u Maksimiru - Dinamo dočekuje uvijek neugodni Split. Modri sastav nalazi se u najosjetljivijoj fazi sezone kad igra ključne europske utakmice koje mu plijene najveći dio snage, motivacije i koncentracije pa bi se Split možda i mogao provući bez poraza.Mršićevi Splitovci u prošlom su kolu do nogu potučeni od Hajduka na Parku mladeži, a lijek na otvorenu ranu poraza bio bi pozitivan rezulatat na gostovanju kod Dinama. Split je do sada dva puta uspijevao izboriti remi na Maksimiru, no u oba slučaja bilo je riječ o utakmicama u smiraj sezone kada Dinamu bodovi nisu bili važni.

Prošlog vikenda Dinamo je remizirao protiv Rijeke, a Jurčić je na Kantridi izveo kombinirani sastav čuvajući glavne igrače za ključne europske mečeve. Slična priča mogla bi se ponoviti i protiv Splita budući da Dinamo narednog tjedna putuje u Moldaviju na uzvratni susret 3. kola kvalifikacija za ulazak u LP. Utakmica protiv Rijeke pokazala je da Dinamo ne može računati na pobjedu kad igra bez pravog fokusa i bez par ključnih igrača poput Soudania, pa šanse Splita u ovom susretu rastu.

Splitovci u Maksimiru neće moći računati na svog najboljeg igrača Rebića koji odrađuje drugu utakmicu zabrane i taj hendikep Mršićeva momčad može teško nadomjestiti. Izostankom Rebića, Erceg, Belle, Roce i Bilić imat će priliku pokazati svoju kvalitetu na Maksimiru i opravdati svoje ugovore, a Dinamova obrana mogla bi imati puno posla!

Dinamo protiv Splita pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/