Val Kilmer u ulozi lopova koji pokušava popraviti štetu nastalu tijekom najveće pljačke u njegovoj karijeri

John Cologne (Val Kilmer) upravo je izveo pljačku života i sad ima svega jedan sat da dođe do cilja na željeni način. Financijski osiguran, Cologne je uvjeren da može opet osvojiti bivšu suprugu, ali plan mu se izjalovi kad u parku sretne dječaka (Bobb'e J. Thompson).

Vremena je sve manje, a John pokušava zaštititi svog novog mladog prijatelja, nadmudriti policiju i pobjeći od opasnog gangstera koji mu je za petama...

Kratki film Charlesa Burmeistera „Intervju“ na Sundance Film Festivalu 2007. osvojio je velike simpatije publike, a godinu dana nakon proboja Burmeister će napisati i snimiti svoj prvi dugometražni film – „Povratak“. Glavna uloga je pripala poznatom Valu Kilmeru, ali najveće iznenađenje je mali Bobb'e J. Thompson, koji je na platnu s Kilmerom pokazao veliki glumački talent i kasnije ga potvrdio u nizu TV serija („30 Rock“, „For Better or Worse“) i nekolicini igranih filmova. U ulozi Alice poklonici forenzičara iz Las Vegasa prepoznat će Marg Helgenberger, koju bolje znaju kao CSI detektivku Catherine Willows.

INFO:

Naslov: Columbus Day

Režija: Charles Burmeister

Uloge: Val Kilmer, Bobb'e J. Thompson, Richard Edson, Marg Helenberger, Ivana Miličević, Lobo Sebastian