Ovoga petka na rasporedu je deseti ovosezonski atletski miting Dijamantne lige, a održava se u Monacu. Domaća sportska javnost ponovo će biti fokusirana na nastupe naših djevojaka, Sandre i Blanke, no ovaj miting bit će obilježen novootkrivenim doping skandalom svjetske razine.Kao što je poznato, američki sprinter Tyson Gay i njegov jamajkanski kolega Asafa Powell bili su pozitivni na doping testu, što je vijest koja je potresla svijet atletike. Gay i Powell tako zasigurno neće nastupiti u Monacu pa će glavni favoriti u utrci na 100 metara biti Cristophe Lemaitre i Justin Gatlin.

U disciplini bacanja diska za žene našoj Sandri najveća će konkurencija biti Kubanka Barrios i Nijemica Muller, no teško da mogu pobijediti Perkovićevu. Sandra je toliko dominantna u bacanju diska da se više ni ne obazire na konkurenciju - radije gleda prema liniji od 70 metara i svjetskom rekordu.

Blanka Vlašić pokušat će još jednom pokazati da nije za staro željezo i da još uvijek ima ambicije i kvalitete ponovo postati najbolja svjetska visašica. Za trijumf u Monacu Blanka će morati nadmašiti rezultate Čičerove i Barrett, a to nije lak posao!

Dijamantnu ligu pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.